Jornades d’energies alternatives a la Floresta

La Terra existeix des de fa 4.600 milions d’anys i continuarà existint uns altres tants anys abans que col·lapsi en l’estrella Sol.
Però mentrestant, els humans estem fent l’impossible per a que s’acabi molt abans la nostra supervivència en aquest planeta.
És urgent que canviem els nostres costums i formes de consumir.
Cal que canviem cap a energies verdes no contaminants, que a la vegada ens suposaran un estalvi.

Estalvi energètic a la llar

Dilluns 17 de febrer
Centre Social i Sanitari a les 19h

 1. En què gastem més energia als habitatges de la Floresta? Què podem fer des de casa nostra per a participar en la transició energètica i lluitar contra el canvi climàtic?
  Amb Lluís Morer i Forns, Cap d’Àrea d’Efciència Energètica/Divisió de Gestió Energètica. Institut Català d’Energia (ICAEN).
 2. La sostenibilitat dels habitatges unifamiliars aïllats. Les Passivhouses versus les solucions de gestió de l’energia en l’habitatge mediterrani.
  Amb Eva Serrats i Francesc Pla, Leve projects – Arquitectes de capçalera a Collserola.
 3. El Banc d’Energia, un projecte per fomentar i educar a la ciutadania en l’estalvi energètic a les llars què, a més, ajuda a famílies en situació d’ injustícia energètica.
  Amb Judith Seubas, Associació Banc d’Energia – Cooperativa Tarpuna.
 4. Taula rodona amb els conferenciants i altres experts.
 5. Torn obert de preguntes

Energies alternatives per a la Floresta

Ajornada fins a nova data!

 1. Jornada pràctica sobre les diferents Energies netes per a la llar: fotovoltaica, termosolar, biomassa, mini hidràulica, minieòlica i geotèrmia.
  Amb Jordi Parés i Grahit, enginyer industrial, amb dedicació professional al medi ambient des de 1987.
 2. De quina manera es pot augmentar de forma efcient el rendiment energètic de les instal·lacions fotovoltaiques amb ombra.
  Amb Damián Ponce, Promotor Tècnic, SMA Ibérica, Tecnología Solar.
 3. L’autoconsum fotovoltaic residencial, una opció realista per a lluitar contra el canvi climàtic a la Floresta. A partir de casos reals, s’exposaran els factors que es tenen en compte a l’hora de plantejar una instal·lació, mostrant els resultats que se n’obtenen.
  Amb Xavier Castellví, Energia lliure.
 4. Torn obert de preguntes

Mobilitat sostenible

Dilluns 20 d’abril
Centre Social i Sanitari a les 19h

 1. La mobilitat individual i com canviar els nostres hàbits. Ocupació de l’espai públic dels mitjans de transport. Solucions per a la Floresta.
  Amb Pau Noy Serrano, Enginyer industrial / Fundació Mobilitat Sostenible i Segura.
 2. Vehicle elèctric: transformador del nostre Model energètic. Efciència. Descarbonització. Sistema Descentralitzat. Energies Renovables. Autoconsum.
  Amb Patrick Renau i Meier, Enginyer industrial / President de Volt-Tour (Associació catalana promotora del vehicle elèctric)
 3. El transport públic com a alternativa i complement del transport privat. Estacions 4.0. Propostes existents i de futur a la Floresta.
  Amb Albert Tortajada i Flores, Enginyer de camins / Director d’FGC Infraestructura i FGC Internacional.
 4. Fila 0: vehicle compartit (Som Mobilitat), bicicletes (VAIC- Jordi Castelló), subvencions (Ajuntament de Sant Cugat), experiència d’usuari.

Fira de les alternatives energètiques sostenibles per a la Floresta

Diumenge 10 de maig
Parc de les Dones, de les 11h a les 14h

Fira amb parades informatives i tallers de tots els aspectes tractats a les jornades anteriors. Es podran trobar exemples d’estalvi energètic a la llar, maneres de produir o adquirir energies alternatives i de mobilitat sostenible.

Organització

Organitza: Comissió de Medi Ambient de la Floresta
Col·labora: Consell de Barri de la Floresta, Ajuntament de Sant Cugat